Explosie in stadion Stockholm

STOCKHOLM, 9 AUG. Het historische Olympisch stadion in de Zweedse hoofdstad Stockholm is gisteren gedeeltelijk beschadigd door een bomexplosie. Niemand raakte gewond. De schade aan het stadion is groot.

Betrokkenen spreken tegen dat de explosie iets te maken heeft met de kandidatuur van Stockholm voor de Olympische Spelen in 2004. Volgens een politiewoordvoerder zijn nooit bedreigingen van dien aard ontvangen. De laatste maanden werd in verscheidene sportcentra in Stockholm brand gesticht, onder andere in het kantoor van de stichting Stockholm 2004.

Juan Antonio Samaranch, voorzitter van het internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft de aanslag veroordeeld. Hij garandeerde dat de explosie geen invloed zou hebben in de keuze van de organisator van de Spelen in 2004.

Het Olympisch Stadion in Stockholm is in 1912 gebouwd. In dat jaar was het het hoofdstadion voor de Spelen. Als Stockholm de Spelen in 2004 toegewezen krijgt, zullen er slechts enkele onderdelen worden afgewerkt. In dat geval wordt in de stad een compleet nieuw stadion neergezet. (Reuter, AFP, AP)