Dow Jones maakt forse duikeling

NEW YORK, 9 AUG. De effectenbeurs van New York heeft de week met een fors verlies afgesloten. De flauwe stemming op de obligatiemarkt en in mindere mate ook op de termijnmarkt, zorgde ervoor dat de Dow Jones-index gisteren 156,78 punten lager sloot op 8031,22.

Kort na de opening werd al duidelijk welke richting de aandelen zouden opgaan. Op de obligatiemarkt stond de dertigjarige staatsobligatie in no-time op een vol punt verlies. Kort na het middag uur kwam daar nog eens een half punt bovenop. Op de aandelenmarkt leidde dat op een gegeven moment tot een daling van ruim 200 punten tot onder de grens van 8000.

Volgens enkele handelaren waren aardig wat beleggers tamelijk zenuwachtig, omdat volgende week een reeks cijfers over de Amerikaanse economie naar buiten komt. Anderen stelden dat de koersstijgingen van de laatste weken overdreven groot zijn uitgevallen.

In ieder geval was er weinig voor beleggers nodig om zo snel mogelijk hun winsten van de afgelopen weken te incasseren. (Reuter)