Verlieslijdend Van Dorp verkoopt dochters

Van Dorp (kantoorwaren en medische wegwerpartikelen) verkoopt Medistad in Medemblik (medische wegwerpspullen, 77 personeelsleden) aan de Amerikaanse Ethox in Buffalo.

Verder wil het bedrijf Lutkie Cranenburg in Den Bosch (schrijfwaren, 116 mensen) overdoen aan de directie van dit bedrijf.

Het bedrijf wil zich terugtrekken op de groothandel in en de import van kantoorartikelen en agenda's. Intussen heeft Van Dorp een fusie aangekondigd met branchegenoot Jonkers, een familiebedrijf uit Sneek, bekend onder de naam Despec.

Van Dorp heeft de opbrengt van de dochterverkoop hard nodig want het liep in het eerste half jaar van 1997 een netto verlies op van 2,9 miljoen gulden. De omzet was met 95,6 miljoen gulden 9,9 miljoen gulden lager (10,4 procent) dan in dezelfde periode vorig jaar. Het concern zegt nog geen betrouwbare resultaatverwachting voor het jaar 1997 uit te kunnen spreken.