STENEN TIJDPERK.

Ongeveer 25 vredesactivisten die demonstreerden tegen de Golfoorlog, hebben de vroegere Amerikaanse opperbevelhebber Norman Schwarzkopf genoodzaakt zijn lezing voor een congrescentrum in de Australische stad Sydney uit te stellen. De demonstranten hielden spandoeken omhoog waar 'baby moordenaar' en 'slachter van Baghdad' op stond.

“De enige reden dat hij niet in de gevangenis zit, is dat hij de oorlog heeft gewonnen”, zei Denis Doherty, coördinator van de Australische Anti-Bases Coalitie, die het protest leidde. “Schwarzkopf pocht dat hij Irak heeft teruggebracht naar het Stenen Tijdperk en jullie gaan daar naar luisteren”, zei Doherty tegen bezoekers van de lezing. “Wat is dat voor een motivatie?” De Anti-Bases Coalitie werkt samen met 130 milieu- en vredesgroeperingen die zich verzetten tegen de aanwezigheid van Amerikaanse militaire bases in Australië. Norman Schwarzkopf, leider van de geallieerde troepen in de Operatie Desert Storm in 1991 tijdens de Golfoorlog, had een groot geldbedrag gekregen om in het congrescentrum van Sydney te verschijnen. Hij zou zijn toespraak 's morgens houden, maar stelde deze uit naar de middag vanwege zorgen om zijn veiligheid.