Selectie; Radio

Het oor van 4 zomereditie. Rechtstreekse uitzending van een concert van het BBC Symphony Orchestra o.l.v. Jiri Behohlavek, dat werken speelt van Bartok, Schubert en Dvorák. Solisten: Michelle DeYoung, mezzosopraan en Krzyzstof Smetana, viool. Radio 4, 20.00-22.30u.

De Recensenten. Beeldend kunstenaar Harald Vugt (van de installatie Hotel Europa in het Stedelijk Museum) en theatermaakster Ria Marks (te zien in Valse mars op de Parade) over elkaars werk. Radio 1, 20.04-21.04u.

De avonden. Het feuilleton Huize Zomerlust met deze keer H.J.A. Hofland. Daarna een bespreking van Calvin Tomkins' biografie van Marcel Duchamp. Met interviewfragmenten met de kunstenaar, een lezing over creativiteit en een muziekstuk. En na elf uur bespreekt culinair journalist Johannes van Dam het boek Met mes en vork, over de aard van onze honger van de Amerikaanse schrijfster M.K. Fischer. Radio 5, 22.02-23.55u.