DC8 neergestort

Foto: MIAMI - Een DC-8-vrachtvliegtuig is gisteren neergestort in een industriegebied van de Amerikaanse stad Miami. Hoewel de brandende resten over een gebied ter grootte van een voetbalveld waren verspreid, raakten op de grond slechts twee mensen licht gewond. De driekoppige bemanning en een passagier kwamen bij het ongeluk om het leven.

Ooggetuigen zagen de 29 jaar oude DC-8 gisteren na de start een steile klim maken. Daarna zwiepte het toestel naar links en naar rechts en stortte tenslotte recht naar beneden. Het grootste deel van het vliegtuig kwam op een snelweg terecht. Sommige getuigen zagen vlammen uit de motor slaan vlak na het opstijgen. Het aandeel van Fine Air Services, de eigenaar van het toestel, maakte meteen na de bekendmaking van het ongeluk een vrije val. Gisteren maakte het bedrijf zijn beursgang. Het nieuwe aandeel kelderde met negen procent. (Foto AP)