Bouterse

DE TELEGRAAF

Het [...] nieuws dat de Nederlandse justitie via Interpol een wereldwijd arrestatieverzoek heeft gedaan tegen [...] Desi bouterse heeft tot veel gemengde reacties geleid. Vooral in Suriname zelf voelen velen het als aanmatigend van Nederland [...]. Aan de andere kant zijn er de reacties van degenen die vinden dat recht gedaan moet worden aan elk van misdaden verdacht individu, ongeacht diens functie en naam. Deze laatste reacties zijn geheel terecht.

Het heeft al veel te lang geduurd voor het openbaar ministerie zijn zaak tegen Bouterse zo goed voor elkaar had, dat een arrestatiebevel kon worden uitgevaardigd. Maar beter laat dan nooit. Nu het dan eindelijk zo ver is, moeten ook alle mogelijke rechtsmiddelen worden gebruikt om de drugsverdachte Bouterse voor het hekje te krijgen.

Elke poging van de autoriteiten in Paramaribo de rechtsgang te saboteren, is te beschouwen als een vorm van medeplichtigheid en dient beantwoord te worden met krasse maatregelen.