Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Ballet over zangeres Nico

ROTTERDAM, 8 AUG. Het Scapino Ballet Rotterdam komt het komende seizoen met een dansproductie over het leven van de cultzangeres Nico. John Cale schreef de muziek voor deze avondvullende voorstelling, die zaterdag 4 oktober in de Rotterdamse schouwburg in première gaat.

Nico was zangeres van de legendarische rockgroep Velvet Underground, waarvan Lou Reed en John Cale de muzikale leiders waren. Zij overleed in 1988 na een veelbewogen leven aan een hersenbloeding. Cale produceerde in de jaren zeventig ook enkele van Nico's soloplaten.

Choreograaf en artistiek directeur van het Scapino Ballet Ed Wubbe vroeg hem daarom de muziek voor het dansstuk te componeren, dat is opgebouwd rond enkele bestaande opnamen van Nico-songs. (ANP)