Aandelen Ispat slaan aan op beurzen

De introductie van staalconcern Ispat op de effectenbeurzen van Amsterdam en New York is een doorslaand succes geworden. Het bedrijf van de Indiase ondernemer Lakshmi Mittal heeft met de verkoop van 25 miljoen aandelen 1,44 miljard uit de markt gehaald.

De handel startte in Amsterdam om half vier. In een uur tijd gingen meer dan 2 miljoen stukken om en steeg de koers 9 procent omhoog tot 62,30 gulden. Vanochtend liep Ispat tegen een eerste koerdaling op. Het aandeel opende nog met dezelfde slotkoers als gisteren, liep daarna dubbeltjes terug in waarde. Tegen met middag uur stond het aandeel voor 60,10 gulden genoteerd. De nieuweling had gisteren na de introductie in één klap een beurswaarde van bijna 9 miljard gulden, vergelijkbaar met een bedrijf als Nutricia. Ispat is hiermee zelfs twee keer zoveel waard als de Nederlandse staal- en aluminiumfabrikant Hoogovens, dat gisteren een marktwaarde van 4,3 miljard had.