Voorkeur; Muziek

ZOMERCONCERTEN In de serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw op 9 augustus het Noord-Nederlands orkest o.l.v. de nieuwe chefdirigent Viktor Liberman, voormalig concertmeester van het Concertgebouworkest. Uitgevoerd worden het Tweede pianoconcert van Rachmaninov en de Vijftiende symfonie van Sjostakovitsj. Pianist is Mikhail Rudy. In dezelfde serie leidt Jeffrey Tate op zo 10 augustus het Wereld Jeugd Orkest. Op het programma staat werk van Sjostakovitsj, Brahms en Schubert. Aanvang 20u15.

ORGELCONCERT Het orgel in de Rotterdamse Laurenskerk wordt op zaterdag 9 aug. om 15u bespeeld door Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk in Kampen. Hij speelt werken van Brahms, Mendelssohn, Franck en Messiaen.

CHINESE ZANG Een koor van 120 Chinese jongeren van 5 tot 16 jaar uit Hongkong brengt op 9 augustus in de Prinsekerk, Statensingel 24, Rotterdam (volks)liederen ten gehore. 20u. Inl 010-4769344.

TISH HINOJOSA De Mexicaans/Texaanse country zangeres Tish Hinojosa trad onlangs in de kleine zaal van Paradiso op, maar werd rijp genoeg bevonden voor de grote. 8 aug. Paradiso, Amsterdam.

SKATALITES Wie wil weten waar de 'ska' vandaan komt, de voorloper van de reggae-beat, is bij de Jamaicaanse Skatalites aan het juiste adres. Voor de pauze spelen The Regulators. 14 aug. Melkweg, Amsterdam.

LEE PERRY De aartsvader van de dub-reggae werd recentelijk gegrepen door het house-virus, maar heeft zijn groep Robotniks nog niet ingeruild voor sampler en drumcomputer. 7 aug. Paradiso, Amsterdam.