Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zeilen

Matthijsse op kop bij WK zeilen in Europe-klasse

SAN FRANCISCO, 7 AUG. Margriet Matthijsse heeft bij het WK zeilen in de Europe-klasse na vijf races de koppositie veroverd.

De Europees kampioene eindigde gisteren in San Francisco tijdens twee races op de zevende en eerste plaats. Daarmee verdreef ze haar grote rivale Kristine Roug uit Denemarken van de eerste positie. Beiden hebben evenveel punten. Carolijn Brouwer was minder succesvol. De titelverdediger uit Voorhout kwam in de vierde race op de 45ste plaats uit. Ze revancheerde zich nadien met de derde positie in de vijfde race. In het klassement is Brouwer vierde, achter de Britse Robertson.