FC Twente blijft ook na leegloop uiterst populair

ROTTERDAM, 7 AUG. FC Twente is populairder dan ooit tevoren, hoewel de nummer drie van de eredivisie een forse aderlating heeft ondergaan. De open dag werd massaal bezocht en maar liefst 12.000 toeschouwers namen gisteravond een draak van een oefenwedstrijd tegen Barcelona voor lief. Twente-coach Hans Meyer accepteerde de 1-0 nederlaag in de wetenschap dat de nieuwe ploeg van Louis van Gaal nu eenmaal over meer allure beschikt dan de club uit Enschede.

De bouw van een nieuw stadion, dat in april volgend jaar moet worden opgeleverd, en het verhogen van de begroting van dertien tot twintig miljoen gulden moeten de ambities van FC Twente onderstrepen. Maar Meyer zal ongetwijfeld beseffen dat zijn elftal aan kwaliteit heeft ingeboet. De Duitse trainer zag onder anderen middenvelder Paul Bosvelt (Feyenoord) en aanvaller Arnold Bruggink (PSV) vertrekken.

De leegloop werd gecompenseerd met de komst van de Finse international Ante Sumiala (NEC) en de Duitse middenvelder Steinmann, die dertien interlands speelde voor de voormalige DDR. Meyer kende hem nog van zijn periode bij Chemnitz, maar bij FC Twente heeft de 29-jarige Duitser zijn draai nog niet gevonden. Sumiala nam gisteravond nog in de wachtkamer plaats. Meyer koos voor de Rus Petrov als tweede spits naast John Bosman.

Hoewel Van Gaal opnieuw driftig experimenteerde met de opstelling - alleen de verdedigers Abelardo en Couto maakten de negentig minuten vol - kon FC Twente weinig uitrichten. Al na vier minuten stond de eindstand op het bord door een doelpunt van Amunike, die een voorzet op maat kreeg van de opgerukte Reiziger.