Debutant Kaiserslautern leider in de Bundesliga

ROTTERDAM, 7 AUG. Na twee speelronden in de Bundesliga is nog één club zonder puntenverlies. Dat is het weer op het hoogste front teruggekeerde FC Kaiserlautern, dat gisteren voor eigen publiek de tweede zege van het seizoen boekte. Het elftal van Otto Rehhagel won met 1-0 van een andere nieuweling in de Bundesliga, Hertha BSC.

Kaiserslautern staat nu twee punten voor op Borussia Dortmund, Karlsruher SC en VfL Wolfsburg. De laatste club, ook een debutant, bleef ongeslagen, 1-1 tegen Hamburger SV. Bayern München herstelde zich met een gelijkspel in Borussia Mönchengladbach (1-1) maar half van de valse start tegen Kaiserslautern.

De nieuwe lijstaanvoerder in de Bundesliga lokte na het succes in München tegen Bayern liefst 38.000 toeschouwers naar het Fritz Walter-stadion. Die moesten tot een kwartier voor het einde geduld hebben op het 'gouden schot' van Olaf Marschall.

FC Kaiserslautern was weliswaar beter en strijdlustiger dan Hertha, maar op de opbouw viel veel aan te merken. De afwezigheid van spelbepalers als Sforza, Christow en Koch deed zich daarbij voelen. De Berlijnse ploeg, die zich tot counteren beperkte, raakte al snel Bryan Roy kwijt. De oud-Ajacied viel na 23 minuten uit met een liesblessure.

Borussia Dortmund gaf FC Köln geen schijn van kans. Het werd 3-0 door treffers van Kohler, Herrlich en Heinrich. In het Westfalen-stadion keken 55.000 getrouwen toe. Bayern München deed de laatste plaats over aan Werder Bremen. In Mönchengladbach zag het er aanvankelijk nog beroerder uit, zeker toen de Zweed Pettersson met een prachtig doelpunt in de 17de minuut voor 1-0 zorgde. Strunz redde na een uur een punt voor Bayern. Er had meer ingezeten voor de landskampioenen, maar invaller Scholl en Elber faalden in de afwerking.