Automobilist betrapt bij afplakken van camera

ROTTERDAM, 7 AUG. De politie van Alphen aan den Rijn heeft gisteren een automobilist betrapt die snelheidscamera's in die stad afplakte. Door het afplakken van de camera's wilde hij snelheidsboetes voorkomen, voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

De man had al meerdere boetes gekregen wegens het overtreden van de maximum snelheid. Volgens een woordvoerder van de politie ergerde hij zich er vreselijk aan dat Nederland wordt “dichtgetimmerd met snelheidscamera”.

Begin vorige week plakte hij de camera, waarbij hij werd betrapt, voor het eerst af. Dit werd toen vrij snel opgemerkt door een surveillerende agent.

Gisteren wilde de man de camera opnieuw afplakken. Toevallig stond op enige afstand van de installatie een surveillerende politiewagen. De agenten zagen de man uitstappen, met een lange stok in zijn handen. Op de stok zat het plakband bevestigd, dat hij op de lens van de camera plakte.

Na verhoor is de man heengezonden. Hij zal binnenkort worden gedagvaard wegens vernieling.

Volgens het Korps Landeljke Politie komt het vaker voor dat camera's door weggebruikers onklaar worden gemaakt. “Er worden regelmatig camera's aangetroffen die zijn afgeplakt, waarvan de lens is dichtgeschilderd of waarop is geschoten. Tijdens surveillances kijken agenten, wanneer ze langs een camera komen, altijd of de lens nog zichtbaar is.”