Paul Allen verkoopt aandelen Microsoft

SEATTLE, 6 AUG. Paul Allen verkoopt voor ongeveer 1,6 miljard gulden aandelen in Microsoft, het grootste softwarebedrijf ter wereld. Dat is slechts een klein deel van zijn bezit in Microsoft, dat Allen samen met Bill Gates heeft opgericht.

Allen is de op vijf na rijkste man ter wereld, volgens de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Hij heeft onlangs 400 miljoen gulden betaald voor de Seattle Seahawks, een American Football-club, en moet daarbij 200 miljoen gulden investeren in de bouw van een nieuw stadion. Hij is al eigenaar van de Portland Trail Blazers, een basketbalclub.

Allen heeft aangekondigd dat hij 5,45 miljoen Microsoft-aandelen gaat verkopen. De koers sloot gisteren op 143,31 dollar op de Nasdaq schermenbeurs. Allen heeft in totaal 94 miljoen aandelen Microsoft, met een waarde van meer dan 25 miljard gulden.

De Amerikaan verkoopt regelmatig delen van zijn pakket, vertelde een woordvoerdster van Allens bedrijf Vulcan Ventures. De opbrengst gebruikt hij om zijn belangen te spreiden over meerdere investeringen. Ze kon niet zeggen waarvoor de aangekondigde verkoop bestemd is. (AP)