mr. R. van de Vijver

De Amsterdamse advocaat mr. R. van de Vijver is zondag op 63-jarige leeftijd overleden. Van de Vijver was begin dit jaar als bewindvoerder betrokken bij de afwikkeling van de zaken van de opgeheven televisiezender Sport7.

Hij maakte deel uit van de advocatenmaatschap Loeff Claeys Verbeke. Hij onderbrak zijn loopbaan in de advocatuur van 1976 tot 1991 om plaats te nemen in de raad van bestuur van bierbrouwer Heineken. In de jaren zeventig was hij al de privé-raadsman van biermagnaat Freddy Heineken. Maar hij keerde terug op zijn oude stek bij Loeff Claeys Verbeke. Van de Vijver was ook lid van de raad van commissarissen bij uitgever Reed Elsevier, papierfabrikant KNP BT, makelaardij Zadelhoff en Vendex International. Zijn laatste grote klus als bewindvoerder van Sport7 haalde geregeld de publiciteit. Van de Vijver wist 22 miljoen gulden veilig te stellen voor de schuldeisers.