Kunstroute tijdens Uitshow

UTRECHT, 6 AUG. Utrecht besteedt tijdens de presentatie van het nieuwe culturele seizoen deze nazomer voor het eerst ook uitgebreid aandacht aan beeldende kunst. Op initiatief van het tijdschrift Lucas X is er op 29 en 30 augustus, wanneer de Uitshow plaatsvindt, een speciale kunstroute door de stad.

Ruim dertig galeries zullen hun deuren openen en een voorproefje geven van exposities die het komende seizoen op de agenda staan. De makers van Lucas X, een gids voor beeldende kunst in de provincie Utrecht, menen dat het aanbodsoverzicht de afgelopen jaren te weinig oog had voor de activiteiten van galeries. Als tegenvoeter van de Amsterdamse Uitmarkt presenteert Utrecht de op stapel staande programma's in theater, film, dans, muziek en kunst met ingang van dit jaar onder de noemer Uitshow. Op 29 augustus opent de cultuurmarkt met Bal Moderne, een voorstelling die eerder te zien was op het Springdance Festival. (ANP)