Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wetenschap

dr. D.D. Breimer

Aan de Leidse hoogleraar dr. D.D. Breimer is een eredoctoraat toegekend door de Universiteit van Navarra te Pamplona. Het is zijn vierde eredoctoraat.

Eerdere werden hem toegekend door de Semmelweiss Universiteit in Boedapest, de Universiteit van Gent en de Universiteit van Uppsala. Breimer is hoogleraar in de farmacologie aan de Leidse universiteit en wetenschappelijk directeur van de onderzoekschool Leiden/Amsterdam Center for Drug research. Daarnaast is hij vice-directeur van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en voorzitter van de sectie Geneeskunde van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).