Acht doden Alpen

BOLZANO, 6 AUG. Acht bergbeklimmers zijn gisteren om het leven gekomen en één vrouw werd vermist bij een nieuwe reeks ongelukken in de Alpen. Dat heeft de Italiaanse politie meegedeeld.

Vier mannen stierven na een diepe val nabij de 3.850 meter hoge top van de Gran Zebru aan de Zwitsers-Oostenrijkse grens. Drie andere klimmers verongelukten even later op dezelfde berg. Onder hen bevond zich de 44-jarige gids die het eerste ongeluk had zien gebeuren en de hulpdiensten had gewaarschuwd. Tachtig kilometer verderop nabij Belluno vond een 62-jarige man de dood na een vijftig meter diepe val. De politie in Bolzano ondernam een zoekactie naar een 56-jarige vrouw die maandag voor het laatst werd gezien tijdens een bergwandeling. De Alpen hebben sinds midden juli al een veertigtal slachtoffers geëist. (Reuter, AFP)