Wedstrijd alleen op abonnee-tv

JACO ALBERTSAMSTERDAM, 5 AUG. Als Feyenoord doordringt tot de hoofdronde van de Champions League, zullen de wedstrijden van de club hoogstwaarschijnlijk uitsluitend live te zien zijn voor abonnees van de betaalzender Canal+. De NOS zal dan niet de wedstrijden van zowel Feyenoord als landskampioen PSV kunnen uitzenden, omdat ze tegelijkertijd worden gespeeld.

Volgens directeur J. Daalmeijer van Canal+ is de zaak inhoudelijk rond. “We moeten alleen nog over het geld praten.” Televisie-directeur R. Bierman van de NOS zegt dat er nog meer tv-stations geboden hebben op de tweede Nederlandse wedstrijd in de Champions League. Maar volgens hem ligt het voor de hand dat de live-rechten doorverkocht worden aan Canal+ waarmee de publieke omroep een samenwerkingsverband heeft gesloten.

De NOS zal van de tweede wedstrijd een uitgebreide samenvatting uitzenden na afloop van het live-verslag. De publieke omroep kan overigens ook kiezen voor een live-wedstrijd van Feyenoord. In dat geval zal PSV op de abonneezender te zien zijn.

Kees Jansma, die gisteren zijn overstap van de NOS naar Canal+ bekendmaakte, wordt commentator bij de voetbalwedstrijden die op de abonneezender te zien zullen zijn.