Tweede rechtzaak Segers in impasse

WINCHESTER, 5 AUG. Ook de tweede rechtzaak tegen de voetballers Hans Segers, Bruce Grobbelaar, John Fashanu en de Maleisische zakenman Heng Suan Lim verkeert in een impasse. De elf juryleden kunnen vooralsnog niet tot een unanieme mening komen.

Het proces in Winchester beleefde gisteren de 43ste dag. Voor de vijf mannen en zes vrouwen in de jury is de zaak kennelijk zo complex, dat de rechter hen onverrichterzake huiswaarts stuurde. Begin maart bleef de eerste rechtzaak zonder enig resultaat omdat geen vonnis kon worden gewezen.

De drie (oud)-voetballers worden ervan verdacht tussen 1991 en 1994 wedstrijden in de Engelse Premier League te hebben 'verkocht'. Lim leidde een goksyndicaat waarbij geld op uitslagen kon worden ingezet. De vier hebben hun rol altijd ontkend. Grobbelaar, oud-doelman van Liverpool, spreekt ook tegen dat hij 6.500 gulden van zijn voormalige zakenpartner Vincent zou hebben aangenomen om een extra doelpunt toe te laten. (Reuter, SID)