Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Maatschappelijk protest

Oproep Clinton

WASHINGTON, 5 AUG. President Clinton heeft vakbond Teamsters en pakketvervoerder UPS gisteren opgeroepen terug te gaan naar de onderhandelingstafel.

Een rechtsstreekse interventie in het conflict over arbeidsvoorwaarden, die gisteren tot een staking leidde, acht het staatshoofd nu niet geschikt. UPS vervoert ongeveer 12 miljoen pakketjes per dag, en heeft binnen de Verenigde Staten 80 procent van de markt in handen. De Amerikaanse wetgeving biedt de president de mogelijkheid zich in een arbeidsconflict te mengen als de economie van het land in gevaar dreigt te komen. (Reuter, DPA)