In Algerije weer meer dan 100 mensen vermoord

ALGIERS, 5 AUG. In een nieuwe reeks moordpartijen zijn in de nacht van zondag op maandag opnieuw meer dan 100 burgers vermoord in dorpen in het gebied ten zuiden van de Algerijnse hoofdstad Algiers.

De daders, naar wordt aangenomen moslim-extremisten, namen verscheidene jonge meisjes mee. Een van hen is inmiddels vermoord teruggevonden. Dat meldt de Algerijnse krant Le Matin vandaag. De laatste weken zijn honderden mensen in ditzelfde gebied vermoord.

De nieuwe moordpartijen volgden op een harde toespraak van president Liamine Zéroual, die beloofde “de strijd tegen dit fenomeen onverzoenlijk voort te zetten met alle kracht van de wet”. “De staat zal met niet-aflatende vastbeslotenheid al zijn verantwoordelijkheden blijven nakomen zodat de misdadigers voor hun daden betalen die de Algerijnse familie wreed in rouw hebben gedompeld”, zei hij tot zijn ministerrraad.

Niet bekend

In het departement Blida werden nog eens 35 mensen vermoord, van wie 27, behorend tot twee families, in het dorp Amroussa. Het leger probeerde tussenbeide te komen, maar arriveerde te laat, aldus getuigen. (AFP, AP, Reuter)