Fondation Cartier op kunstbeurs

AMSTERDAM, 5 AUG. De nationale kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam biedt dit jaar plaats aan een tentoonstelling van de Fondation Cartier pour l'art contemporain. Deze instelling zal werk exposeren van eigentijdse kunstenaars, onder wie Présence Panchounette, Jean-Jacques Rullier, Alain Séchas, Pierrick Sorin en Xavier Veilhan.

De in 1984 opgerichte Fondation Cartier stelt zich ten doel kunstwerken te verzamelen die een duidelijk beeld geven van ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, van 1960 tot nu. De collectie omvat inmiddels meer dan achthonderd kunstwerken van ongeveer 230 bekende en minder bekende Franse en internationale kunstenaars. Veel werken heeft de Fondation verworven door kunstenaars rechtstreeks opdrachten te geven. In de verzameling zijn bijna alle vormen van beeldende kunst vertegenwoordigd: van schilder- en tekenkunst tot videoproducties en fotografie. PAN Amsterdam wordt dit jaar van 4 tot 12 oktober gehouden. (ANP)