Doden bij geweld in Pakistan

NEW DELHI, 5 AUG. Bij gewelddadige incidenten in verschillende delen van Pakistan zijn de afgelopen dagen zeker negentien mensen om het leven gekomen. De meeste doden vielen gisteren in Shorkot in het zuiden van de Punjab, een achtergebleven gebied waar het met regelmaat tot geweld tussen radicale shi'ieten en sunnieten komt.

Gewapende mannen openden plotseling in de bazaar het vuur op shi'itische activisten. Zeven van hen kwamen om het leven, terwijl ook één sunnitische man de dood vond.

's Avonds was het weer raak in de hoofdstad van de Punjab, Lahore, toen een prominente radicale sunniet werd vermoord bij het verlaten van zijn kantoor. Eerder was in Lahore een sunnitische advocaat doodgeschoten. De politie kon echter niet met zekerheid zeggen of deze moorden ook te maken hadden met de golf van sectarisch geweld die de Punjab de laatste maanden heeft overspoeld. Dit jaar zijn daar al zo'n 200 mensen bij gedood.

Tegelijkertijd moet de regering-Sharif zich steeds meer het hoofd breken over de toestand in Karachi, verreweg de grootste stad van het land. Ook daar zijn de laatste paar dagen weer negen mensen gedood bij geweld, dat verband hield met de rivaliteit tussen verschillende etnische groeperingen.