Defensietak Boeing naar Missouri

WASHINGTON, 5 AUG. Boeing heeft gisteren aangekondigd dat het zijn nieuwe defensiedivisie zal vestigen in St. Louis (Missouri), thuisbasis van de onlangs overgenomen rivaal McDonnell Douglas. Naar verluidt eiste het personeel van Boeings in Seattle gevestigde defensie-afdeling dat de gecombineerde divisie daar zou worden gevestigd.

Maar vanaf heden, zo werd gisteren bij een plechtige bijeenkomst in het Boeingmuseum in Seattle meegedeeld, zal Boeing een 'Informatie, Ruimtevaart en Defensiesystemen Groep' hebben die in St. Louis verantwoordelijk is voor alle militaire activiteiten van Boeing, ofwel 40 procent van de activiteiten van het concern.

Boeing is ook 's werelds grootste bouwer van straalpassagiersvliegtuigen. De nieuwe militaire groep wordt geleid door Alan Mulally, afkomstig van Boeing. De voormalige topman Harry Stonecipher van het overgenomen McDonnell Douglas wordt in Seattle vice-president van het geïntegreerde Boeingconcern, direct onder president en voorzitter Phil Condit. Boeings nieuwe militaire divisie wordt met een jaaromzet van ongeveer 18 miljard dollar de tweede Amerikaanse defensieproducent na Lockheed Martin. De groep maakt onder meer militaire vliegtuigen als de F-15 en de F-18-jagers en verder allerhande helicopters, raketten, elektronica en satellieten. (AP)