Voetbal Duitsland

Op de eerste speeldag van de Duitse competitie leed Bayern München een verrassende nederlaag. De landskampioen verloor zaterdag voor eigen publiek met 1-0 van promovendus Kaiserslautern. Tien minuten voor tijd maakte de Deen Schönberg het enige doelpunt van de wedstrijd.

De sensationele overwinning betekende een persoonlijke triomf voor trainer Otto Rehhagel. Vijftien maanden geleden werd Koning Otto met veel bombarie de laan uitgestuurd bij Bayern München.

Hertha BSC beleefde een fraaie rentree in de Bundesliga. De nieuwe ploeg van Bryan Roy en Dick van Burik hield Europees kampioen Borussia Dortmund gisteren in Berlijn op 1-1. Ruim 73.000 toeschouwers in het Olympiastadion zorgen voor een recordrecette van twee miljoen gulden. Roy speelde een uur mee, Van Burik bleef geblesseerd aan de kant. Ricken opende de score waarna Covic namens Hertha nog voor rust de stand in evenwicht bracht.