Jansma vertrekt als redactiechef van Studio Sport

HILVERSUM, 4 AUG. Kees Jansma (50) vertrekt per 1 september als redactiechef bij Studio Sport. Jansma wil na negen jaar leiding te hebben gegeven aan het sportprogramma iets anders gaan doen in de sportjournalistiek, zo heeft de NOS vanmorgen laten weten. Jansma gaat onder meer werken voor de Weekbladpers en de betaalzender Canal+, dat komend seizoen rechtstreeks voetbalwedstrijden uit de eredivisie op het scherm gaat brengen.

Jansma werkte meer dan twintig jaar voor de NOS. Van 1976 tot 1981 was hij redacteur en verslaggever bij Studio Sport. Daarna werkte hij nog regelmatig voor het programma. Op 1 januari 1989 trad hij in dienst als chef van het sportprogramma. Jansma ging de afgelopen tijd door een diep dal toen Sport7 de voetbalrechten binnensleepte ten koste van de NOS. Na de faillissementsaanvrage van Sport7 wist de NOS de voetbalrechten voor een deel terug te kopen. Jansma stapt nu over naar de concurrent Canal+, waar hij als presentator en commentator zal optreden. De Weekbladpers geeft onder meer het weekblad Voetbal International uit.