Hoteleigenaar claimt 1,5 miljoen van Pinkpop

LANDGRAAF, 4 AUG. Eigenaar W. Winthaegen van hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf claimt 1,5 miljoen gulden van de organisatie van het popfestival Pinkpop. Daartoe heeft Winthaegen beslag laten leggen op een bankrekening van Pinkpop en op het Pinkpop-terrein.

Winthaegen wijst op de uitspraak van de rechtbank in Maastricht die in 1995 bepaalde dat de organisatie voor iedere dag dat er activiteiten op het Pinkpopterrein zijn een dwangsom van 100.000 gulden moet betalen. Met de volgende twee Pinkpop-edities en een concert van Bon Jovi zijn, inclusief de voorbereiding, volgens Winthaegen 15 dagen gemoeid.

Winthaegen heeft het al een tijd met de Pinkpop-organisatie aan de stok. Zijn etablissement wordt tijdens het muziekfestival vrijwel ingesloten door het terrein van Pinkpop, waardoor het hotel moeilijk bereikbaar is voor zijn gasten. Bovendien zou hij al jaren geplaagd worden door geluidsoverlast.

Eerder dit jaar vernietigde de Raad van State de milieuvergunning van Pinkpop. Omdat de gemeente Landgraaf een gedoogvergunning verleende, ging het festival toch door. De Zuid-Limburgse gemeente werkt aan een nieuwe milieuvergunning. Pinkpop is een bodemprocedure tegen de beslaglegging begonnen. (ANP)