Groei wereldproductie van bier neemt af

De groei van de bierproductie in de wereld is vorig jaar afgenomen. Dat komt vooral door een vermindering van de groei in Zuid-Amerika en Azië. In Noord-Amerika en Europa duurde de stagnering van de productie voort. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bedrijf Joh. Barth & Sohn, een van de grootste hophandelaren ter wereld.

De totale productie nam vorig jaar toe met 1,5 procent tot 1.260 miljoen hectoliter. De sterkste groei deed zich voor in Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Verenigde Staten zijn nog steeds verreweg de grootste producent. Vorig jaar nam de productie daar licht toe met 0,5 procent tot bijna 235 miljoen hectoliter.

Nummer twee op de wereldranglijst, China, ging met 5,5 procent vooruit naar 163 miljoen hectoliter. Duitsland blijft derde, maar ziet zijn positie als biernatie wel gestaag verzwakken. De productie nam vorig jaar af met 2,4 procent tot 114 miljoen hectoliter. Nederland staat tiende op deze bierproductielijst.