Gérard van Blerk overleden

AMSTERDAM, 4 AUG. De pianist Gérard van Blerk is vrijdag op 73-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Van Blerk, die de laatste jaren vooral bekendheid genoot als begeleider, werd geboren in Tilburg.

Daar kreeg hij zijn eerste muzikale opleiding en gaf hij als kind concerten. Na het gymnasium studeerde hij aan het Amsterdams Conservatorium bij Willem Andriessen. Het eindexamen piano behaalde hij met onderscheiding, voor zijn solistenexamen kreeg hij de Prix d'Excellence. Hij vervolgde zijn studie bij de pedagoog Yves Nat in Parijs.

Gérard van Blerk trad met alle Nederlandse orkesten op, gaf concerten onder leiding van tal van beroemde dirigenten en begeleidde Nederlandse en buitenlandse operazangers, onder andere op het Internationaal Vocalistenconcours in Den Bosch. Ook gaf hij recitals in binnen- en buitenland en speelde hij veel kamermuziek. Hij vormde onder andere een duo met de cellist Anner Bijlsma. (ANP)