Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Transport

Alphen werkt aan containerterminal

De gemeente Alphen aan de Rijn werkt aan plannen voor een binnenvaart-containerterminal. De terminal zal een bijdrage moeten leveren aan de oplossing van de verstoppingen in het wegvervoer in de regio.

Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Goederenvervoer Randstad, een samenwerkingsverband van de Randstaddirecties van Rijkswaterstaat en de Randstadprovincies, blijkt dat de terminal jaarlijks 20.000 tot 40.000 containers zou kunnen verwerken. Een aantal grote ondernemingen, waaronder Heineken, Elektrolux en Zeeman, heeft al belangstelling getoond. Milieudefensie maakt echter bezwaar tegen de bouwplannen, omdat de locatie zich in het Groene Hart bevindt.