Selectie; Radio

Zaterdag

Middagconcert: Sporen van Brahms. Werken van Schönberg, Glière en Dvorák, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Lazariev m.m.v. Elina Brilova, sopraan. Radio 4, 14.04-16.00u.

Avondconcert/ Opera live. Oedipe van Enescu, uitgevoerd door koor en orkest van de Weense Staatsoper o.l.v. Michael Gielen, en het Wiener Sängerknaben. Solisten o.a. Monte Pederson en Egils Silins, bas en Marjana Lipovsek, mezzosopraan. Vooraf een gesprek met violist en dirigent Alexandru Lascae, die de complete orkestwerken van Enescu heeft opgenomen met het Roemeense orkest Philharmonia Moldova. Radio 4, 19.02-22.30u.

Classic Albums. Zie Selectie televisie. Radio 2, 20.04-22.00u.

Volgspot-live. Te gast zijn zanger, componist en gitarist Wigbert, bluesmuzikant Roland van Campenhout, zanger Rinus Rasenberg en zanger, componist Miel Cools. Radio 2, 22.04-0.00u.

Easy listening. Oude duetten van Bing Crosby en Rosemary Clooney en een niet eerder uitgebrachte opname van Frank Sinatra, Patachou samen met Georges Brassens. Verder aandacht voor jazz-pianist Bill Evans. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.