Piket begint zwak in Antwerpen

ANTWERPEN, 2 AUG. Jeroen Piket is het schaaktoernooi in Antwerpen zwak begonnen. De grootmeester uit Leiderdorp speelde gisteren remise tegen Ronggyang Ye, een in Nederland wonende Chinees. Het toernooi viert dit jaar het eerste lustrum met een speciale kroongroep.

Naast de winnaars van de eerste vier edities, nodigde de organisatie Veselin Topalov uit om de achtkamp te completeren. De Bulgaar staat vierde op de wereldranglijst. Paul van der Sterren was gisteren zijn eerste tegenstander. De Nederlander hield het lang vol, maar pionverlies op de 34e zet werd hem fataal. Loek van Wely kwam na 20 zetten remise overeen met Sokolov. De 65-jarige Viktor Kortsjnoj kwam na een provocerende opening in het nadeel tegen Igor Novikov, maar de Zwitserse veteraan wist toch een overwinning te behalen.