Nederlanders helpen Schalke aan 2-1 zege

ROTTERDAM, 2 AUG. Net over de grens in Gelsenkirchen hebben ze een grenzeloos vertrouwen in Hollanders. En dat werd gisteren, op de eerste speeldag van de Bundesliga, niet beschaamd. UEFA-cupwinnaar Schalke won met 2-1 van Bayer Leverkusen. Dankzij doelpunten van Johan de Kock en Marco van Hoogdalem.

Ulf Kirsten maakte gisteren het eerste doelpunt van het nieuwe Bundesliga-seizoen. Hij schoot Leverkusen, de nummer twee van de vorige competitie, in de tiende minuut naar 0-1 en kreeg de 48.900 toeschouwers in het Parkstadion daarmee stil.

Leverkusen domineerde lange tijd, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Dat kwam de gasten - met Meijer, maar zonder de geblesseerde Heintze - duur te staan. De Kock kopte in de 59ste minuut uit een corner de gelijkmaker binnen. Daarmee kwam een einde aan de overheersing van Leverkusen. Op aangeven van nieuwkomer Eijkelkamp maakte Van Hoogdalem er zeven minuten later 2-1 van.

Na de eerste speeldag gaat de ploeg van trainer Huub Stevens aan de leiding in de Bundesliga.

Stuttgart speelde gisteren in eigen huis 1-1 tegen 1860 München. Balakov maakte in de 22ste minuut de 1-0 voor de club van Frank Verlaat, die het als libero druk kreeg toen zijn ploeggenoot Haber in de 40ste minuut na rood van het veld moest. 1860 München sloeg in de 88ste minuut, via Winkler, toe.