dr. P. Siderius

In zijn woonplaats Wassenaar is dinsdag op 75-jarige leeftijd dr. P. Siderius, voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne, overleden. Siderius begon in 1962 op het ministerie van Sociale zaken en Volksgezondheid als farmaceutisch hoofdinspecteur.

Hij werd in 1971 secretaris-generaal bij het nieuw gevormde ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne en beëindigde zijn loopbaan toen in 1983 het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur ontstond. Siderius combineerde zijn functie van farmaceutisch hoofdinspecteur met een apothekerspraktijk en doceerde aan de Rijksuniversiteit Leiden in de farmaco-therapie. Na zijn studie farmacologie in Leiden werkte Siderius als wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen en was hij later een jaar hoogleraar aan het World College of Medicine in Bagdad en een jaar research-associate aan de Medical School van de University of Pittsburg. Siderius, Commandeurin de Orde van Oranje-Nassau, is vandaag in Den Haag gecremeerd.