Braziliaanse speler krijgt geen werkvergunning

LONDEN, 2 AUG. De transfer van de Braziliaanse verdediger Celio Silva van Corinthians Sao Paulo naar Manchester United gaat niet door. De 29-jarige international krijgt in Engeland geen werkvergunning.

Volgens de Britse arbeidsvoorziening heeft hij te weinig interlands gespeeld om een licentie te krijgen. Celio Silva is sinds de rentree van bondscoach Mario Zagallo min of meer vaste keus bij de wereldkampioen. Manchester kocht Silva voor ruim 11 miljoen gulden. Volgens zijn zaakwaarnemers speelde hij meer dan twintig interlands. Voor een speler uit een land van buiten de Europese Unie is dat een voorwaarde om in Engeland een werkvergunning te krijgen. Onderzoek door de arbeidsinspectie wees echter uit dat de Braziliaanse laatbloeier pas zes officiële interlands speelde.