Zwartkijker

Vijf dagen in de week draaien de financiële markten op volle toeren, en dat is de reden dat de mensen in die mallemolen wel eens een dolgedraaide indruk maken. Zo niet Business Update, een wapen van RTL 5 in de strijd om een echte nieuwszender te worden. Een serieus programma over serieuze zaken.

Het regende de afgelopen weken records op de beurs. Het seizoen van de halfjaarwinsten is begonnen.

Maar het zakenprogramma is door de week niet meer op de buis. Zou er toch niets zijn misgegaan tussen producent John de Mol en (enig) sponsor ABN Amro? Anchorwoman Elleke van Doorn staat na haar gedwongen vertrek bij de NOS toch niet weer met lege handen?

Nee, gaat u allen rustig slapen, ook Business Update neemt naar goed Hilversums gebruik een zomerpauze in acht. Kranten maken zichzelf in de zomermaanden ook wat dunner, bij de tv schrappen zij gewoon de dagelijkse frequentie.

Alleen op zondagavond is Business Update nog op de buis, zodat de zakenkijker dan nog DSM-bestuursvoorzitter De Bree kan zien over zijn overname in Duitsland van een paar dagen eerder en Philips-directeur Hommen over de ommekeer in Eindhoven.

Verder is alles okay, al zoeken ABN Amro en De Mol nog wel naar een of meer nieuwe sponsors. Wie dat moeten zijn is duidelijk: de gezamenlijke banken en Amsterdam Exchanges.

Na de zomer moet het zes dagen op, zaterdag af ritme van Business Update worden hersteld. Net te laat voor de publicatie van de halfjaarcijfers van de bank zelf.

    • Menno Tamminga