Vijf maanden cel voor agent

ROTTERDAM, 1 AUG. De Rotterdamse politieman, die onder de naam Franklin Brown als zanger optreedt, is gisteren wegens aanranding veroordeeld tot vijf maanden cel waarvan vier voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. Zes vrouwelijke collega-agenten hadden een aanklacht tegen hem ingediend.

De rechtbank achtte vier gevallen deels bewezen. Aan twee slachtoffers moet de politieman bovendien een schadevergoeding van vijfhonderd gulden betalen.

De politieman, die Nederland in 1996 vertegenwoordigde op het Eurovisie songfestival, ontkent de vrouwen tegen hun wil in de billen te hebben geknepen, omarmd of op schoot te hebben getrokken. Volgens advocaat A. Moszckowicz zou de speelse en stoeierige sfeer op het politiebureau aanleiding hebben gegeven tot de aanrakingen en seksueel getinte opmerkingen.

De politieman gaat in beroep tegen het vonnis. Hij is geschorst. De korpsleiding wacht de uitkomst van het hoger beroep af, voor zij een beslissing neemt over het dienstverband van de man.