Tussenvonnis zaak-Hoekman aangehouden

NIJMEGEN, 1 AUG. De rechter heeft het derde tussenvonnis in de zaak van voetballer Danny Hoekman tegen doelman Jan-Willem van Ede aangehouden. Aanvankelijk zou de rechter deze week vaststellen wie plaats neemt in de commissie van deskundigen die moeten bepalen of de overtreding van Van Ede op Hoekman grensoverschrijdend is geweest. Deze uitspraak volgt nu op 27 augustus.

Van Ede haalde in het seizoen 1986-'87 Hoekman onderuit. De knie van de Roda-aanvaller was zwaar beschadigd. Pas na een revalidatie van anderhalf jaar kon hij zijn rentree maken. In die tijd spande hij een rechtszaak aan om de kosten voor zijn herstel terug te krijgen.

In een eerder tussenvonnis heeft de rechter wel bepaald dat de overtreding op Hoekman in strijd met de regels was. Volgens de reglementen moet een sliding over en bij de grond worden gemaakt. In de ogen van de rechter maakte Van Ede de overtreding te ver boven de grond.