Santos traint weer bij Ajax

AMSTERDAM, 1 AUG. Marcio Santos is terug bij Ajax. De Braziliaanse verdediger kwam gisteren aan in Amsterdam en trainde vandaag weer mee met de selectie van de Amsterdamse club.

Santos was het afgelopen seizoen door Ajax uitgeleend aan Atletico Mineiro. De huurovereenkomt met de Braziliaanse club liep op 1 augustus af. Santos heeft bij Ajax nog een contract tot 1999. Onder Ajax-trainer Louis van Gaal kwam de voetballer nauwelijks aan spelen toe. Santos werd verweten zijn eigen weg te gaan en zich niet te willen onderwerpen aan het gezag van Van Gaal. Santos zei zich als een kind behandeld te voelen.

Santos vertrok gedurende de winterstop naar Brazilië. Kort daarvoor was hij in de wedstrijd tussen Ajax en PSV al na twintig seconden uit het veld gestuurd. De nieuwe trainer van Ajax, de Deen Morten Olsen, was voorstander van Santos' terugkeer. (ANP)