Onderzoek Canal Plus

HILVERSUM, 1 AUG. De raad van commissarissen van de Eredivisie NV (ENV) bepaalt op korte termijn een standpunt inzake de sponsoring door Canal Plus van vier clubs. Dat is gisteren tijdens het wekelijkse werkoverleg van ENV afgesproken.

Op de financiële steun van de Franse betaalzender aan PSV, Ajax, Feyenoord en Vitesse is door een aantal voorzitters van andere clubs verontwaardigd gereageerd. Canal Plus is als opvolger van Filmnet de eigenaar van de tv-beelden van de ENV.

Voorzitter Enzerink van De Graafschap, met Aalbers (Vitesse), Van den Herik (Feyenoord) en Westendorp (Volendam) tevens commissaris van de Eredivisie NV, vindt dat de vier genoemde clubs geen aparte contracten met Canal Plus kunnen afsluiten. Mocht dat wel gebeuren, dan horen de daar uit voortvloeiende miljoenen volgens hem in de gezamenlijke verdeelpot te komen.

Canal Plus heeft daar een andere mening over. “Via Vitesse kopen wij de rechten van het beeldmerk van John van den Brom voor onze reclamecampagne. De gelden daaruit behoren aan Vitesse, die dat verder regelt met de speler in kwestie. De Graafschap heeft helemaal geen recht op dat geld”, zegt woordvoerder Rovers. (ANP)