OLIJFTAK.

De Britse ex-prinses Sarah Ferguson heeft deze week een olijftak aangeboden aan haar ex-schoonzus Lady Diana, als vredesteken. “Ik kan er niets aan doen dat ik zo veel van haar houd”, verklaarde Ferguson. De dames hebben al acht maanden ruzie omdat Ferguson in haar autobiografie had geschreven dat ze besmettelijke blaren kreeg toen ze schoenen leende van Diana.

Verder was Diana verbolgen over de passage waarin Ferguson Diana's ex-man kroonprins Charles omschreef als een “bijzondere man”. In haar autobiografie had Ferguson ook aangegeven hoe hecht haar vriendschap is met Diana. “Ze was een van de weinige vriendinnen met wie ik contact had toen het koninklijk huis mij isoleerde. Samen maakten we het paleis bespottelijk; ook hun conventies die onze vrijheid zo beperkten. We hebben gelachen en gehuild.” Ook al leiden beide vrouwen nu aparte levens (beiden zijn gescheiden van een prins), volgens Ferguson staat haar deur voor Diana “nog altijd open”.