Cameraploeg RTL in elkaar geslagen

ALKMAAR, 1 AUG. Een cameraploeg van RTL is gisteren in Alkmaar in elkaar geslagen door twee mannen. De cameraploeg wilde opnamen maken in een flatgebouw, waar een ongeluk was gebeurd met een brandende frituurpan waardoor een vrouw en haar twee kinderen ernstige brandwonden opliepen. De mannen waren familieleden van de vrouw. De RTL-medewerkers hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een geluidsman en cameraman liepen verwondingen op aan wenkbrauwen en oogleden.

De vrouw was om twaalf uur patat aan het bakken, toen de vlam in de frituurpan sloeg. Ze probeerde het vuur met water te doven, waardoor een steekvlam ontstond. Vervolgens gooide ze de brandende pan op de flatgalerij waar haar negenjarige zoon, anderhalfjarige dochtertje en een buurjongen speelden. Het dochtertje raakte levensgevaarlijk gewond en ligt in kritieke toestand in het brandwondencentrum in Beverwijk. Haar hele lichaam is uitgezonderd hoofd en arm derdegraads verbrand. De zoon raakte gewond aan beide benen en ook de moeder is met brandwonden in het brandwondencentrum opgenomen. De buurjongen bleef ongedeerd.

Nadat de slachtoffers waren afgevoerd arriveerden twee familieleden die voor de woning stampij maakten omdat ze het huis van de politie niet in mochten. Een inmiddels gearriveerde cameraploeg van het programma Hart van Nederland van SBS6 filmde dit incident en vertrok vervolgens. Kort daarna arriveerde een ploeg van RTL. De RTL-ploeg stond samen met een freelance fotograaf en diens vrouw te overleggen in het trapportaal bij de woning, toen een van de familieleden op de ploeg begon in te slaan. Hij riep: “Zijn jullie er nu nog?” De ploeg werd ook geschopt. Ook de vrouw van de fotograaf werd verwond.

Een woordvoerder van RTL betreurt het incident. “Het is erg vervelend dat dit gebeurt op een moment dat er een belangrijke discussie wordt gevoerd over de noodzaak van een gedragscode voor reality tv.”

Volgens een politiewoordvoerder is er geen sprake van dat de SBS-ploeg zich heeft misdragen of afspraken met de familie heeft geschonden.