Site Zwitserse banken druk bezocht

BAZEL, 26 JULI. Ten minste honderdduizend mensen hebben tot nu toe de site op Internet bezocht met daarop de namen van houders van slapende rekeningen in Zwitserland.

Dat heeft een woordvoerder van de Zwitserse Bankiersvereniging gisteren bekendgemaakt. De site, die woensdag werd geopend, maakt deel uit van de publiciteitscampagne van de Zwitserse banken om familieleden van slachtoffers van de Holocaust in de gelegenheid te stellen tegoeden van de overledenen in Zwitserland op te sporen. Op de lijst, die woensdag ook door kranten over de gehele wereld werd gepubliceerd, staan de namen van rekeninghouders die hun tegoeden in Zwitserland sinds het einde van de Tweede wereldoorlog niet meer hebben aangesproken. De vijf kantoren van het accountantsbureau Ernst & Young (in New York, Tel Aviv, Sydney, Boedapest en Bazel) die in de advertentie van de Bankiersvereniging werden genoemd, kregen tot nu toe 4.500 verzoeken om informatie. (AP)