Jazz vermoedelijk opponent Feyenoord

ROTTERDAM, 24 JULI. Feyenoord speelt in de tweede voorronde van het toernooi om de Champions League waarschijnlijk tegen FC Jazz. De Finse ploeg won het eerste duel van de eerste kwalificatieronde in Estland met 2-0 van FC Lantana Tallinn.

Dat Jazz met een veilige marge aan de thuiswedstrijd begint, dankt het voornamelijk aan Nieminen, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. De return is over een week, op 30 juli. Die ontmoeting zal door Feyenoord-trainer Arie Haan worden bezocht. Gisteren zat zijn assistent Geert Meijer op de tribune in Estland.

Als nummer twee van Nederland is Feyenoord gedwongen één kwalificatieronde te spelen voordat mag worden deelgenomen aan de lucratieve eindronde van de Champions League. Die tweede kwalificatieronde vindt plaats op 13 en 27 augustus. Mochten de Rotterdammers de voorronde verliezen, dan komen ze uit in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup. Als landskampioen is PSV rechtstreeks geplaatst voor het eindtoernooi.

De meest spraakmakende wedstrijd van de eerste voorronde was die tussen Partizan Belgrado en Croatië Zagreb. Partizan, de kampioen van Joegoslavië, won met 1-0 door een doelpunt van invaller Isailovic. Het was het eerste voetbalcontact tussen elftallen uit beide landen sinds de oorlog in 1991. Er was een gigantische politiemacht op de been om de supporters in toom te houden.

In Belgrado werden slechts fans van de thuisclub toegelaten, bij de tweede wedstrijd zal dat ook het geval zijn. De overwinning van Partizan werd in de binnenstad uitbundig gevierd. De politie zag zich genoodzaakt de Kroatische ambassade te bewaken. Deze was onlangs bij festiviteiten na een basketbalontmoeting tussen beide landen door fans beschadigd.