Deutsche Bank nadert één biljoen mark

FRANKFURT, 23 JULI. Het balanstotaal van Deutsche Bank, de grootste bank in Duitsland, nadert de één biljoen mark. Het balanstotaal ging in de eerste zes maanden van dit jaar met 12,4 procent omhoog, van 886,1 miljard tot 996,1 miljard mark.

Winstgevend is de bank zonder meer, met name door de hausse op de aandelenmarkt. Deutsche Bank stevent af op een record zei bestuursvoorzitter Rolf Breuer vanochtend. Het resultaat voor belasting steeg met 24 procent tot 2,8 miljard mark. De winst na belastingen kwam 27,5 procent hoger uit op 1,5 miljard mark. De handel voor eigen rekening (in effecten, obligaties en andere afgeleide producten zoals derivaten) leverde twee miljard mark op, een verbetering van 48 procent vergeleken met vorig jaar. Een half miljard mark stopt de bank in de stroppenpot tegen 800 miljoen vorig jaar. De provisie-inkomsten stegen met 25,7 procent tot 4,1 miljard mark. De kredietverlening nam sterk toe, waardoor de rente-inkomsten stegen van 5,3 miljard tot 5,7 miljard mark. (DPA, KRF)