Brinkman eist opschorting van ontslag

ROTTERDAM, 9 JULI. Ex-korpschef J.W. Brinkman van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond zal in een kort geding opschorting van zijn ontslag eisen. Het geding dient volgens zijn raadsman mr. C. van Leeuwen waarschijnlijk half augustus voor de president van de rechtbank in Den Haag.

Brinkman is per 1 oktober eervol ontslag aangezegd door minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken). De korpschef en zijn advocaat hebben hier al bezwaar tegen aangetekend. Als Dijkstal bij zijn oordeel blijft, volgt volgens Van Leeuwen een zogenoemde bodemprocedure bij de bestuursrechter, die hoogstwaarschijnlijk ruim na 1 oktober uitspraak zal doen. Krijgt Brinkman achteraf gelijk, dan is hij toch al ontslagen. Om dat te voorkomen wordt geëist dat het ontslag wordt opgeschort tot na de uitspraak van de bestuursrechter, aldus advocaat Van Leeuwen.