Van Breukelen bij FC Utrecht nieuwe technisch-directeur

UTRECHT, 8 JULI. Oud-doelman Hans van Breukelen (40) is met onmiddellijke ingang in dienst getreden als technisch directeur van FC Utrecht. De voormalig international tekende vanmorgen een contract voor drie jaar bij de voetbalclub waarvoor hij twintig jaar geleden zijn debuut maakte in de eredivisie.

Van Breukelen volgt manager technische zaken Nol de Ruiter op die zich gaat bemoeien met de scouting van jeugdig talent.

Van Breukelen toonde zich verheugd over zijn nieuwe functie. “Bereleuk om weer terug te zijn op het oude nest. Utrecht is altijd mijn grote liefde geweest”, zei de geboren Utrechter vanmorgen bij zijn presentatie. “Het is een uitdaging om deze club terug te brengen naar een plaats in de subtop.”

Als technisch directeur krijgt Van Breukelen de verantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid van de club die de laatste jaren voortdurend tegen degradatie streed. Daarnaast staat hij aan het hoofd van onder meer de technische staf die onder leiding staat van trainer Ronald Spelbos en diens assistent Frans Adelaar. Met laatstgenoemde speelde Van Breukelen jarenlang samen voordat hij in 1982 voor twee seizoenen naar Nottingham Forest vertrok.

Na zijn avontuur in Engeland stond Van Breukelen tien seizoenen bijna onafgebroken onder de lat bij PSV, de club met wie hij in 1988 de Europa Cup voor landskampioenen won. Drie jaar geleden nam hij afscheid van de voetbalvelden. Sindsdien was hij actief in het zakenleven. Hij trad in dienst van een kledingbedrijf en gaf samen met oud-wielerprof Maarten Ducrot leiding aan een stichting die opkwam voor de belangen van jeugdige sporters.

Vorig jaar werd Van Breukelen benaderd door FC Twente. Bij de club uit Enschede kon hij met onmiddellijke ingang aan de slag als algemeen directeur. Van Breukelen bedankte voor de eer omdat zijn ambities op het technische vlak liggen. “Bij Utrecht krijg ik die kans.” Van Breukelen sloeg onlangs ook een aanbod af van zijn voormalige werkgever PSV, waar hij keeperstrainer kon worden. De oud-doelman bedankte met de mededeling dat zijn ambities verder reikten dan zich dagelijks te bemoeien met zijn opvolgers bij de landskampioen.