Watson

In een brief in uw krant (Z 28 juni) noemt K.E. Stewart mij schijnheilig. De schrijver beweert dat ik tijdens een interview in de Verenigde Staten zou hebben gezegd, dat ik er geen problemen mee had dat mensen zouden worden gedood om walvissen te redden. Ik merk op dat de schrijver noch de naam van de interviewer, noch die van de tv-zender noemt.

Dat is omdat zijn beschuldiging gelogen is. Ik heb nooit zoiets gezegd, in geen van de interviews die ik tijdens mijn leven heb gegeven. Ik heb altijd de hoogste eerbied gevoeld voor de onschendbaarheid van het leven. In 25 jaar actievoeren heb ik nog nooit iemand verwond en er is ook nog nooit iemand van mijn bemanning gewond geraakt. Ik daag de schrijver uit mij dat interview te laten zien.

De brief van K.E. Stewart is een poging tot misleiding en tot beschadiging van mijn reputatie als een voorvechter van geweldloze actie. De waarheid is dat de Sea Shepherd Conservation Society en ik nooit het gebruik van geweld tegen mensen hebben uitgedragen, en dat ook nooit zullen doen.

Deze K.E. Stewart zou wel eens een zekere Katherine Stewart kunnen zijn, van Greenpeace. Zij heeft in het verleden soortgelijke beschuldigingen geuit. Greenpeace laat nooit de gelegenheid voorbijgaan om de Sea Shepherd Conservation Society en mij aan te vallen.